Ина Маркова, Снимка: Facebook
fallback

Благотворителен концерт "АЗ СЪМ С ТЕБ" организира екипът на студентската телевизия "Алма Матер" на 6 юли (сряда) в популярно заведение на открито в Борисовата градина. Младите хора събират средства за лечението на своята приятелка и колежка Ина Маркова, която страда от рак на белите дробове. За жалост, химио и лъчетерапията не дават надеждни резултати, а алтернатива предлага интегративната медицина. За първия етап на процедурите са нужни 5000 лева, които не са по силите на Ина.

На събитието безвъзмездно ще свирят бандите Оги 23, So Called Crew, Logo5, Taking Heed, Paraplanner и Krekhaus Jam. Ще има акустичен сет от Петър Борисов и Александър Савов и още музика, подбрана от Selector Kalyas.

Вратите на клуба отварят в 18:00 часа. Входът е свободен, а на място ще бъдат поставени и ще циркулират сред публиката няколко кутии за дарения. Идеята е присъстващите – според желанието и възможностите си – да дарят доброволно някаква сума за лечението на Ина.    

Ина Маркова е част от екипа на студентската телевизия "Алма Матер". Не просто част, а белият дроб на телевизията. Сега боледува от тумор в него. Всички боледуваме с нея, написаха колегите й от медията.

Ина се занимава с документацията на телевизията. Между листите, бланките и папките слага любов и търпение. И усмивки, въпреки всичко. С телбод ги закачва за сивите делници и дори за болничното бяло. Такава я обичаме, такава я искаме.

В студентската телевизия сме студенти и не само. Имаме Ина. Снимаме по софийските улици и стаи. Пътуваме из България и космоса. Монтираме в тихата сумрачна монтажна. И тя винаги е край нас – с усмивка, дума и присъствие. С присъствие. Искаме да Бъде все така. Може да ни е майка, а по дух е по-млада от нас.

Време е да й помогнем. Да й дадем дух несломим и дума добра. Да я заразим с надежда. Всички ние – сценаристи, редактори, оператори, репортери, технически лица. Активисти и Статисти. Всички заедно, за Ина. Нали това е смисълът на колектива. И понеже сме творчески колектив, колективно ще й помогнем творчески – с музикален концерт.

Ина има нужда от средства за лечение. Тя не може да си позволи дори обезболяващи. Ина не може да покрие сама дори делнични нужди. Това е самата истина. Ето защо имаме нужда от вас.

Ина е инат. Ние също. Всичко хубаво предстои. С ваша помощ. Благодарим ви!

Това е номерът на дарителската сметка на Ина: BG61UBBS80021046759140
BIC код на банката: UBBS BGSF
Обединена българска банка

 

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Анонимен

преди 7 години

Дайте paypal за хората извън страната

8

Анонимен

преди 7 години

Дано жената се оправи но рак на белия дроп не се лекува

7

Хакер

преди 7 години

оправете линковете към фейсбук. Не са правилни.

fallback