Снимка: Булфото

От Столичната община ще удължат жълтия сигнал на светофара на кръстовището при бул. "Драган Цанков" и "Евлоги Георгиев" от общо 5 секунди на 7.

До решението се стигна, след като в понеделник вечерта трамвай №12 се вряза в автобус 204 на градския транспорт. В резултат на инцидента трима души пострадаха леко. Все още не се знае кой е отговорен за катастрофата, но и двете страни се оправдаха с краткото жълто на светофара.

Още по темата

"Жълтият сигнал е 2 секунди. Пътят в кръстовището е 30 м, а двучленният автобус е 15м. В същото време 30-тонният трамвай тръгва, докато рейсът е в кръстовището и не може да спре достатъчно бързо", обясни пред "Труд" техническият директор на фирмата автобусен превозвач Тодор Павлов като уточни, че техният шофьор е преминал на зелен сигнал.

От Столичния електротранспорт бяха категорични, че ватманът е потеглил при сигнал за разрешение и не е успял да предотврати удара.

"Няма как трамваят да тръгне без разрешение", обясни зам.-директорът на столичното дружество инж. Иво Василев.

Междувременно стана ясно, че шофьорът на рейса има 12 акта за пътни нарушения, 8 от които са съставени, докато е бил на служба.

В социалната мрежа Facebook пък се появи версията, че ватманът нарочно е блъснал автобуса, защото отдавна е имал конфликт с шофьора по линия 204.

"Това са глупости", коментира зам.-директорът на Столичния електротранспорт. От КАТ обясниха, че случаят се разследва.

"Очевидци твърдят, че автобусът е влязъл в кръстовището при червен сигнал", обясни Тенчо Тенев - началник отдел "Пътна полиция".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase