Снимка: bgonair.bg
fallback

Онлайн допитване за имената на новите метростанции от третия лъч на метрото набира все повече мнения. За 24 часа има дадени над 7000 гласа и около 1500 предложения как да се казват новите метростанции, съобщи в Сутрешния блок на Bulgaria ON AIR Георги Борисов от "Спаси София".

"Предложихме го, защото досега участието на гражданите в решението как да се казват метростанциите беше буквално символично, дори бих казал никакво. Направихме го, защото смятаме , че всеки има право да каже как да се казват метростанциите до дома му", обясни Борисов.

Той сподели, че сред дадените предложения има и много имена на културни дейци от различни сфери, но все пак най-много точки набират онези имена, които се явяват топоними на даденото място, където се намира метростанцията.

"Трябва да се търси прагматизъм. Ние ще подадем предложенията на транспортната и културната комисии към СОС. Надяваме се, че този ентусиазъм няма да бъде пренебрегнат от общинските съветници", коментира още говорителят на инициативата.

По думите му безспорен фаворит за последната спирка от новия лъч на метрото е "Горна Баня".

Какви предложения са дали още софиянци вижте във видеото:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Глупости

преди 7 години

Име на спирки!!! Фъни бъндита! Боко 1 боко 2 Цецо сифоня! Гроб!

7

до 8

преди 7 години

Има ли въобще още някой (не визирам поръчковия тролетриат на Боко Т.), който поне малко да се съмнява, че ГЕРБ играят твърдо заедно с Пееф и Доган?

6

123

преди 7 години

Още една услужлива публикация. Как смогват тези от днес.бг, просто не знам. Утре трябва да се тиражират тези неща и във в. Телеграф.Тези медии бяха спрягани с Пеевски, сега обслужват ГЕРБ. Случайност?

fallback