Снимка: архив Булфото
fallback

"Увеличаването на цената на билетите ще означава война срещу трудещите се, срещу бедните и слабите, война срещу "крайните квартали"!

Това смятат организаторите на поредния протест срещу поскъпването на билета за градския транспорт в столицата. Той е насрочен днес за 18 часа пред Столична община. След това протестиращите ще потеглят на шествие из столичните улици.

Oще по темата

"Ще минем по улица "Раковски" до бул. "Сливница, където за една спирка, ще бъдат завзети автобуси от градския транспорт, за да се придвижим до централата на т.нар. "Център за градска мобилност" на бул."Мария Луиза", пишат организаторите.

Един от общинарите, които подкрепят протеста е Борис Цветков от БСП. Той е категоричен, че поскъпването ще има голям ефект върху финансовото състояние на пътуващите.

"В страна с голяма бедност и силно икономическо неравенство не са много хората, които биха могли да дадат 300 лв. за годишна карта", каза той пред bTV.

Софиянци ще могат да сменят старите билети за нови на 4 пункта до края на септември.

Пътниците в градския транспорт ще трябва да доплатят по 0,60 лв. на парче за всяка еднократна карта, съобщиха от Центъра за градска мобилност.

При талоните ще трябва да доплатят разликата до 12 лв. каквато ще е новата цена (от сегашните 8 лв.) Започнатите "десетки" ще се сменят с чисто нови, но отново ще трябва да се доплати до новата цена.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

127

Анонимен

преди 7 години

Общинарите не трябва да получават безплатни карти за градския транспорт!!! Общинарите не трябва да паркират безплатно на "служебен абонамент" пред Общината и на площада пред "Св. Александър Невски"! Нека да си плащат от своите пари, а не да плащаме и на тях. Толкова са нагли. Защо нито една телевизия не снима как общинските съветници паркират на забранени места пред Общината, а полицаите стоят спокойно и люпят семки!!!

126

Де по-полека, де

преди 7 години

До Анонимен 168Кой ти каза, че не може?Мокавейката нали дойде да ни съветва официално да се разреши точно такова безплатно пътуване, ама не за всички, а само за шведите от пакистански произход. Всички ревнахме възмутено, но зададат ли се избори, някой точно по този начин ще си осигури още един мандат - като им разреши такова нещо!

125

Анонимен

преди 7 години

Следващото увеличение ще е на картите!

fallback