Снимка: 24 часа
fallback

Кристиан, ученикът, останал без кола за бала си, защити съучениците си. "Съучениците ми са мили с мен", коментира той и бе категоричен, че те не са виновни.

Пред блока на класната му, Антоанета Георгиева, се огледал дали някой не би могъл да го вземе, но не видял начин и се запътил към метрото. Знаел пътя - преди 2 дни с баба си ходил до хотела и знаел къде да слезе, как да отиде.

Oще по темата

По пътя му към железницата го настигнала Весна Видева - жената, благодарение на която стана известна историята на Кристиан.

"Принудих се да се кача, защото тя бибиткаше. Реших - какво пък толкова, ще се кача", разказва той пред "24 часа". Преди това говорил със съученик, който му казал, че може да го качи, но на Кристиан му станало неудобно, защото били 4 души вече в колата.

"Всички деца бяха вкъщи с двама колеги, почерпихме се с бонбони. Никого никой в класа не е имал лошо отношение към него", обясни класната на Кристиан, Антоанета Георгиева от Втора английска гимназия. Тя поела класа му в 9 клас.

"След като тръгнах, мъжът ми звънна и ми каза, че едно дете е останало. Кристиан не ми каза: "Госпожо, аз съм без кола", разказва още учителката по математика.

Освен това Кристиан не попитал никого дали ще го качи в автомобила му. Георгиева позвънила на приятел на Кристиан, който обяснил, че колата му е пълна, но ще се върне да го вземе.

"Тогава съседката е изявила желание да го закара, за да не ходи с метрото. Класът има прекрасно отношение към детето, както, разбира се, и аз", обясни класната.

"Потресена съм. Децата са прекрасни. Ако той беше попитал децата, съм сигурна, че поне 10 щяха да му предложат да го качат в колата. Една-единствена лимузина беше наета за момчетата и класната, всички останали бяха с личните си коли", каза Силвена Увалиева, майката на ученичка от класа.

По време на бала пък момичетата се редували коя да танцува с Кристиан, за да не се чувства изолиран. Завели го дори на дискотека.

"Децата не са такива изроди, за каквито ги представиха. Знаете ли колко ми е болно", каза още майката. Тя е категорична, че всеки би се върнал да го вземе, ако знаеше, че ще тръгне пеша.

Самият Кристиан е останал без баща преди 8 години. Бил е офицер, завършил е военноморското училище във Варна. Майка му пък, Юлиана Гатева, завършила икономика и журналистика. Едва събрала пари, за да купи костюм за сина си. Взела италиански, за 190 лв. Кристиан искал светъл и слънчев костюм.

"Бях изключително тъжна и се почувствах изключително самотна, като разбрах, че синът ми е тръгнал сам на бала. Както се чувствам непрекъснато", каза Юлиана Гатева.

Кристиан живее с майка си и баба си в "Люлин". Мечтае да стане консул в чужбина. Иска да следва Международни отношения в Софийския университет. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

210

nina

преди 7 години

"прекрасното отношение"и на съучениците,и на класната го видя цяла България.Няма да е зле и малко срам да покажете и да си вземете поука,като се започне от класната..

209

Анонимен

преди 7 години

"Класът има прекрасно отношение към детето, както, разбира се, и аз, обясни класната."Всички са прекрасни разбира се. След като ги разпънаха в новините. За жалост историята му не изглежда никак фантастична.

208

Анонимен

преди 7 години

Заради прищявките на една корумпирана класна се съсипа бала на цялото училищеДиректорът одобрява ли това " вземане на учителките" от къщите им? Малки ли са им заплатите на тия гювечарки, та не могат да си платят едно такси , а дали си е платира вечерята в ресторанта? Едва ли.

fallback