Снимка: архив, Bulphoto
fallback

Близо 200 000 лева ще отдели Столичната община и тази година за ремонт, строителство и поддържа на църкви и манастири на територията на София, съобщава в. "Труд".

"Всяка година традиционно около големите християнски празници отделяме средства за ремонт на храмовете, които имат най-спешна нужда", обясни зам.-кметът Тодор Чобанов.

Столичната община предстои да отдели 80 000 лева за храм-паметника "Александър Невски" и 40 000 за ремонт и доизграждане на Ротондата - църквата "Свети Георги". Средства ще бъдат отпуснати и за арменската църква, и за тези в гробищния парк "Бакърена фабрика". Те ще получат съответно 30 000 и 40 000 лева. За ремонт на стена в друг столичен храм се предвижда да се отпуснат още 3000 лева.

Предстои общинските съветници да прегледат днес доклада в ресорната комисия и да го гласуват. Миналата година по същата програма беше построена църквата в район "Младост" - "Св. Рождество Христово". Тогава общината даде 160 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

aaa

преди 7 години

НЕ = ДЪРЖАВАТА ТРЯБВА ДА ДАВА ПАРИ ЗА ХРАМОВЕТЕ , А ТЕ МОГАТ ДА СЕ ИЗДЪРЖАТ И РЕМОНТИРАТ ОТ ИЗЦЯЛО.. СТИГА СА ИЗПОЛЗВАЛИ СВЕЩЕННИЦИТЕ И ОЛИГАРХИТЯ В СВЕТИЯ СИ СИНОД ЗА СОБСТВЕНИ ОБЛАГИ!!!..ИМА ДОСТА ДОКАЗАТЕЛСТВА ЗА ТОВА...

13

до 14 от 13

преди 7 години

Мислех, че говориш за патриотите в форума, че на никой не сме интересни и не мислим за България.

12

до 13

преди 7 години

Под "патриоти" (да отбележа че е в кавички) имам предвид партийките търсещи евтин пи-ар за сметка на цели групи от обществото. Ако говорим за истински патриотизъм, така както го е разбирал например Левски, аз също се смятам за патриот и все още се надявам че можем да живеем по неговите идеали, независимо от различията си.

fallback