Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

От МВР призоваха зрелостниците да мислят за своята сигурност по баловете и гарантираха максимални мерки за опазване на реда. Едно показване на абитуриент извън автомобила може да донесе глоба от 50 лева, а за шофьора, че е позволил това да се случи, го очаква глоба с фиш до 50 лева.

Oще по темата

Това стана ясно от думите на инспектор Николай Крушарски, който коментира пред Bulgaria ON AIR всички мерки, които предприемат властите по баловете.

"Наясно сме със сборните пунктове на абитуриентите и ще има засилено полицейско присъствие около ресторантите и дискотеките. Трасетатата ще бъдат подсигурени, ще има водещи патрулни автомобили, зад колоната също, за да се гарантира сигурността. Ще има и цивилни колеги, които да следят за всякакъв вид престъпления", коментира инспектор Крушарски.

Той обясни, че под въздействието на еуфорията абитуриентите правят опасни нарушения, като се показват извън автомобилите.

"Дори при движение с ниска скорост, едно падане може да бъде много опасно. За този контрол вкарваме в действие всички мобилни камери. Скоро ще бъдем снабдени с тестове за наркотични вещества и ще сме подготвени напълно", добави инспектор Цанев.

Той призова родители да проведат сериозен разговор с децата си и да обяснят последствията от подобни действия, плод на еуфорично състояние.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

8

Анонимен

преди 7 години

Значи срещу 100 лв можеш да си висиш на воля от прозореца,люкът или багажникът.

7

Абитюрен

преди 7 години

Епа я завърших с тройки ама ше си се показвам колко искам! Нали завърших! Не секи може! Така че ше си се показвам колко искам! Наще зеха заем 3000лв ама си струва. Костюм си зех и наехме едно БМВ 7ца 2002 година. Баровец съм...кво да напраа като съм такъв. Наливам уискито и не ми пука! 1 2 3 4 5 5 5 6 6 7 7 7 8 9 10 11 11 11 12 12! ЙЕЕЕЕЕЕ

6

Анонимен

преди 7 години

Болицаите ще дебнат бунктовете на бунтовниците от Банкистан. Това учение на НАТО ли е или декорите за Междузвездни войни 8?

fallback