Архив: Булфото
fallback

След депутатката Ирена Коцева и зам.-кметът по транспорта в столицата Любомир Христов е депозирал оставка.

"Сутринта разговарях с кмета на София - Йорданка Фандъкова, по повод материала, излъчен от Нова телевизия. Заради създалото се напрежение и внушения сред гражданите на София съм депозирал своята оставка пред кмета", призна той.

Пред "Фокус" той уточни, че поръчката за изработване, доставка и монтаж на 60 спирконавеса е с възложител "Центъра за градска мобилност".

Oще по темата

"Както обясних "Центърът за градска мобилност" е самостоятелно търговско дружество със собствено ръководство и изпълнителен директор. Твърденията, че съм могъл да окажа влияние при избора на изпълнител са внушения и манипулации, които не отговарят по никакъв начин на истината", обясни Христов.

По думите му от началото на април със заповед на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова се извършва проверка на всички обществени поръчки на "Център за градска мобилност" ЕАД.

От днес започва независима външна техническа експертиза на материалите, които са използвани за изработването на спирките и тяхното съответствие със заложените в поръчката изисквания.

По-рано днес депутатът от ГЕРБ Ирена Коцева си хвърли оставка, след като стана ясно, че фирма, близка до съпруга й, участва в сделката за 60 спирки в София, която според експертите е на завишена цена.

Сделката е в областта на транспорта, където отговорен е и зам.-кметът по транспорта Любомир Христов. Възложител е Центърът за градска мобилност, а цената за спирките е 236 730 лева общински пари.

Независими експерти обаче твърдят, че дадената сума е твърде висока за изграденото до момента. Според тях цената на навесите е два пъти по-ниска от тази, описана в договора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 8 години

Бат Бойко много крадат твоите хора а Цветанов ги защитава

24

Dino

преди 8 години

Любчо, а твойта офшорка - системни комуникации?

23

Анонимен

преди 8 години

Тия от "Градска мобилност" май и те са в далаверата на дупетатката от ГЕРБ и зам.кмета протеже на Фандъкова!?

fallback