Снимка: Dnes.bg
fallback

Техническа повреда на спирачките е вероятната причина за рухването на крана на бул."Никола Вапцаров" в София, съобщи техническият ръководител на обекта Тодор Стефанов.

По думите му причината не е в товара, а просто спирачките не са удържали.

Oще по темата

Според очевидци, които живеят в близките блокове, кранът бил на тази строителна площадка от около година и половина.

Става въпрос за спонтанна техническа повреда, обясни пред Нова тв Иво Диков, управител на фирмата изпълнител. Подобна повреда можела да се случи и на най-добрите. Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков уточни, че в 9 ч представители на фирмата ще отидат в районната администрация с всички документи на обекта.

Тримата пострадали, сред които и кранистът, са без опасност за живота. Едната от ранените жени вече била изписана от болница, която се намира в непосредствена близост до рухналия кран.

Под наблюдение в болница оставали една жена с комоцио и краниста, който имал наранявания по меките части на лицето.

Строителният кран се стовари върху бензиностанция снощи около 18.30 ч. в София на бул. "Никола Вапцаров". Пострадаха трима. Няма теч на гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Тео

преди 8 години

Преди три месеца в Германия до Бад Айблинг стана катастрофа между два влака. Загинаха 12 човека. Все едно диспечера на влаковете, които се сблъскаха челно да каже - ми ... то се случва и на най-добрите, какво да правиш, съдба! Е да ама НЕ! Сега го чака зандана, а при нас всеобщата безотговорност примесена с разговори с нашите хора и малко подкупи ще "оправи" положението. Докато е така и докато този диков ли е миков ли е не търка нара в затвора няма да дръпнем, защото държавата е пълна с диковци!

15

Дедо Цецо

преди 8 години

Ясно.Несъобразена скорост,фаровете не са светили и е бил без колан.КАТ спи.

14

менте застраховател

преди 8 години

Дано да имат в застраховката риск"Удар от летяща чиния или друг предмет",дори и да имат пак няма да платим

fallback