Снимка: Dnes.bg
fallback

"Инцидентът е в резултат на моментна техническа неизправност в края на работния ден", съобщи Иво Диков, управител на фирмата, главен изпълнител на строежа, където по-рано днес стана инцидент, при който строителен кран падна върху бензиностанция.

По думите му не ставало въпрос за неизрядна строителна дейност, а за моментна неизправност на съоръжението. В края на работния ден кранът е бил натоварен с последния си товар, пише "24 часа" Тогава обаче съоръжението е дало на късо и товарът се е изместил в най-крайната точка с най-малко товароподемност.

Oще по темата

Според тримата пострадали са с леки наранявания, по-скоро в силен шок. Той се е чул вече с пострадалия кранист, който бил силно уппрашен

Според него още в рамките на следващия ден ще приключат работите по разчистването на мястото.

По-рано днес стана ясно, че при инцидента са пострадали трима души, които са приети в болница.

Кметът на район "Лозенец" Любомир Дреков обясни, че опасност за хората от околните сгради няма. Той уточни, че ще започне проверка на фирмата строител, чийто документи били изрядни.

Около 20 часа стана ясно, че в най-скоро време ще пуснат движението по бул. "Вапцаров". Полицаи разпънаха ленти по тротоара. Събраха се десетки минувачи, които снимат пораженията с мобилните си телефони.  

Няма опасност за живота на пострадалите от падналия кран върху бензиностанция в столицата, съобщиха от болница "Токуда", където са приети пострадалите.

Едната от пострадалите е с мозъчно сътресение и с фрактура на шийния отдел на гръбначния стълб, съобщава БТА. Втората жена е преминала консултация и преглед. Тя е без травми, но със силен трес от преживения силен шок.

Пострадалият мъж е кранистът, който е успял да изскочи от кабината. Той е с травми на меките тъкани на лицето. Тримата пациенти ще останат под лекарско наблюдение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

УФСЪ

преди 8 години

Що никой не попита, кой издаде разрешението за ползване на крана? и какво прави ДАМТН?

14

O.o

преди 8 години

Това "уппрашен" да се чете като?1. Опрашен2. ИЗпЛашен3. уплашен

13

Анонимен

преди 8 години

За такова самопреместване на количката с товара само едно късо не стига.

fallback