Снимка: Архив Reuters
fallback

След проведена акция против разпространението на наркотици сме задържали 7 души в заведение в "Студентски град". Това каза директорът на СДВР старши комисар Младен Маринов на брифинг във връзка с разбита мрежа за разпространение на наркотици в столични заведения.

Системата за разпространение на наркотици в "Студентски град" е действала от 3 месеца. Сред задържаните е и управителят на заведението. На двама от задържаните им е наложена мярка за неотклонение 72 часа "задържане под стража".

"Към момента продължаваме да работим, за да уточним цялостната престъпна дейност", каза Маринов, цитиран от "Фокус".

Той уточни, че дилърите в заведението са получавали сигурност чрез изградена система за ранно сигнализиране при появата на полиция.

"Всички, които имат отношение, както собственици, така и персонал, ще бъдат разпитвани", заяви той.

Маринов подчерта, че при задържаните 7 лица, 5 от тях са били хора, които са си купували наркотичните вещества. Той посочи, че наркотикът, който са открили е бил дозиран и подготвен за разпространение.

Тепърва следва да бъдат назначени експертизите на открития при акцията наркотик, но по думите на Маринов става дума за "скъп наркотик".

"Мога да кажа, че изключително сложно беше да се проведе операцията в самото заведение и да се хванат всичките тези хора в момент на пласиране на наркотиците. Имаме хванати клиенти, дилър и открихме специално помещение за ползването на този вид наркотик, със специални пароли, които се ползват при покупката", поясни той.

Източници от МВР коментираха неофициално, че става въпрос за дискотека "Плаза" в Студентски град. Младен Маринов не изключи възможността собствениците на заведението също да бъдат разпитани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

42

Don Vito Corleone

преди 8 години

До Анонименxaxaxaxaxaxaxaxa

41

Grajdanin

преди 8 години

Selqni.

40

Анонимен

преди 8 години

А пък Боевски и Брендо работеха лично за Главатаря на държавата. Ама се издъниха.

fallback