Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Започна шествието срещу насилието и в защита на бездомните животни в София, съобщи репортерът на Bulgaria ON AIR Ива Григорова.

Събитието беше организирано в социалната мрежа Facebook.

"Бездомните животни, най-вече кучета и котки, са жертва на човешката безотговорност, изоставени, преследвани, малтретирани и убивани", пишат организаторите.

Хората искат и ефективни наказания за хората, които се държат зле с животни.

Някои дори предложиха да бъдат поставени автомати за храна за животни, подобни на тези в Истанбул, които работят с енергия.

"Това ще бъде третият ни пореден протест и няма да бъде последен, докато не видим положителни резултати за нашите четириноги приятели", обещават организаторите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

Анонимен

преди 8 години

Като са беззащитни кучетата да ги разкарат от улиците и да се грижат за тях, защото има десетки примери всекидневно за нападнати и нахапани беззащитни хора ! Възрастните хора и децата охрана ли трябва да им назначим , за да могат да се защитават от тях ? Изобщо целият спор е безмислен, защото нямат място кучета без стопани по улиците ! Толкова е елементарно !

52

12345

преди 8 години

Плюс това, животните са беззащитни, един човек колкото и да е беден и да няма какво да яде все ще се оправи! Ето ги -като са бедни си раждат деца и изкарват пари! Всеки си намира начин.... Други само мрънкат и чакат от небето да почнат да им падат храна и пари...

51

pff

преди 8 години

Като цяло начинът по който хората се държат с животните е огледален на начина по който се държат и с хората. Човек, който измъчва или убива животно би го направил и с човек! За това както се отнасяте с животонките навън, така те ще се отнасят с вас, после не мрънкайте, че уличните кучета хапят! ***! *** народ!

fallback