Снимка: bgonair.bg
fallback

Интензивен трафик и множество автомобили паркирани върху тротоара – така изглежда Студентски град в ранния следобед. Заради неправилно паркиралите коли придвижването в района е истинско предизвикателство, хората вървят между автомобилите и газят в кал.

Най-сериозен е проблемът за младите майки, бутащи количките въхру разрушените тротоарни настилки.

"Направиха ремонт на улиците. Има на доста места тротоари, но въпреки всичко хората паркират по тротоарите и е сложно, мен ми се налага да слизам на шосето понякога", разказа Елиана Димитрова.

За да бъде въведен ред, кметът на район Студентски град предлага в квартала да бъде въведена зелена Зона. Така спиращите за час в района ще плащат по 1 лев. Идеята обаче не се понрави на повечето от студентите. 

Жителите на квартала признават, че намирането на свободно място за паркиране наистина е задача с повишена трудност. Всеки ден Мариела губи по 20 минути в търсене, но въпреки това не смята зелената зона в квартала за решение.

"Студенти сме, не мисля, че ще имаме тази възможност. Едва изкарваме с някакви пари. Доста ще ни затрудни това положение", сподели момичето.

Все още не е ясно дали и в кои райони на Студентски град ще се въведе "Зелена зона". В момента екип от експерти в районната община изготвя подробен анализ на улиците и площите за паркиране в квартала, за да се реши къде трябва да бъде зонирано. Обмисля се абонамент за живеещите в района.

До два месеца докладът с предложението ще бъде внесен в Столичния общински съвет. Преди това обаче то ще бъде обсъдено със студентските съвети в района.

Повече по темата вижте в репортажа на Милена Енчева и оператора Петър Хамамджиев по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Dancho

преди 8 години

Фандъкова да пита техния приятел Бараки, дето строи масово

24

Анонимен

преди 8 години

Не знам това студенти ли са или мафиоти с пари . Иначе реват да не плащат нищо за следването си , а всеки има кола . Направете следването платено и тогава ще се видят истинските студенти .Безплатно да е само за абитуренти завършили с отличен / 6 / .

23

Курти

преди 8 години

Преди крадливият Софиянски всичко си беше на световно ниво. Аз имах колеги от цял свят и си беше супер. Дори милиционери не се мяркаха. После дойдоха мутрите със съдействието на Софиянски и нещата се превърнаха в безумието което виждаме днес.

fallback