Снимка: Булфото, архив
fallback

Ще увеличим паркоместата в столицата с още 700, обеща изпълнителният директор на Центъра за градска мобилност Симеон Арнаудов по време на представянето на проект за икономическа рамка на обществения градски транспорт за 2016 година.

"Предвиждаме довършването на три паркинга и изграждането на един нов", заяви той.

Арнаудов уточни, че трите паркинга се намират на Централна гара, на стадион "Юнак" и метростанция "Васил Левски", както и на булевард "Сливница".

"Заедно с новия, който би трябвало да изградим, общо ще увеличим местата за паркиране в столицата с около 700", посочи той.

В разходите за инвестиции се предвижда и въвеждането на единна система за таксуване, която трябва да бъде изградена в София.

"Крайно време е това наистина да стане", отбеляза Арнаудов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

този Край хомоseksуалист ли е или обича да му е вътре? това че навсякъде подстригват народа не значи че така трябва да бъде,и какво сравняват София с Сингапур,Ню Йорк -има малко разлика а? Като плащаш трябва и да получаваш-плащаш и смс,плащаш с годишен данък,плащаш с акциз на горивата,винетка.....???

11

Попа

преди 8 години

Май никой от вас не е чувал за обществен паркинг на няколко етажа, както в Щатите или Сингапур. И да, като плащаме по 300лв на година данък на кола на Столична община, сме в правото си да искаме да паркираме безплатно около вкъщи. Ние не сме виновни, че комунистите са строили панелки без паркоместа. Само сме виновни, че гласуваме "за видими резултати", като някакви си 700 паркоместа, най-вероятно платени, и 1.60лв. билетче. Ама като толкова ни е акъла, хак да ни е.

10

Анонимен

преди 8 години

бе вие от градска мобилност увеличавате паркоместата, но ги правите платени. на българина му писна да дава левчу тук, левче там. целта е ясна - да паркираме на забранени места и после да ни вдигате колите. а същевременно един шофьор е финансово много по-изгоден за общината, отколкото един пешеходец (не умаловажавам пешеходците). вие сте изедници

fallback