Снимка: "Гражданите"

Никой няма право да преминава през "зелените релси". Няма значение дали това е държавен служител или не. Това е абсолютно недопустимо. Това заяви пред Нова тв говорителят на МВнР Бетина Жотева след отстраняването на главния секретар на ведомството Стоян Тодоров. Тодоров премина "на зелено" на Руски паметник.
 
Като причина за постъпката си висшият служител е посочил, че на мястото е имало катастрофа на два трамвая и гигантско задръстване. Закъснявал е за работа и е тръгнал по релсите.

Още по темата

Когато е видял, че прави нарушение, се е върнал от средата на пътя, уточни Жотева. Тя допълни обаче, че това е просто обяснение, но не е извинение.

Тя посочи, че това е служебен автомобил на МВнР, който се ползва за делегации и по необходимост от различни шофьори.

Стоян Тодоров е назначен за Главен секретар на Министерство на външните работи на Република Българияна на 11 март 2015 г.

Както Dnes.bg съобщи, вчера външният министър Даниел Митов публично се извини от името на подчинените си заради случая със служебен автомобил на ведомството му, заседнал при опит неправомерно да премине през "зелените" релси на столичния Руски паметник.

Снимката с "Мерцедес"-а придоби популярност в социалните мрежи, след като авторът й я качи в платформата "Гражданите".

Вчера работници отстраняваха щетите по зелената площ, направени от колите, които последната седмица нагазиха надълбоко в нея.

Друг случай, който нашумя в последно време, беше този с водач на автомобил с пернишка регистрация, заседнал на релсите около Руски паметник, докато извършвал нарушението.

"И двамата нарушители са установени, и на двамата са изпратени призовки и може би до 2-3 дни ще бъдат наказани. Глобата е 30 лева", уточни комисар Тенчо Тенев, като изрази мнение, че това е твърде слабо наказание за подобно деяние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase