Снимка: Архив Булфото

Близо 200 души протестират срещу забрана за къмпингуване пред сградите на Министерския съвет и президентството, предаде "Фокус". Пред сградата на Министерския съвет са се събрали около 20 души, които пеят песни и свирят на музикални инструменти.

Още по темата

Пред сградата на президентството има над 200 души, като към момента към тях се присъединяват още хора. Протестиращите са разпънали палатки.

Протестиращи блокираха движението по бул. "Цар Освободител" в участъка от Народното събрание до президентството.

В участъка преминават единствено близо 50 кемпера, които завиват по бул. "Ал. Дондуков". Протестиращите скандират "Оставка" и "Мафия", като носят голям плакат, на който пише "Граждани срещу мафията".

В района има засилено полицейско присъствие.

Припомняме, че на 1 март със 106 гласа "за" депутатите гласуваха на второ четене спорните промени в Закона за Черноморското крайбрежие, с които забраниха къмпингуването и паркирането на автомобили на крайбрежната плажна ивица и част от територията, попадаща в ивица с широчина 100 м.

Днес обаче стана ясно, че властта е напът да промени мнението си. Уверенията за такива действия е дал премиерът Бойко Борисов по време на разговор с лидера на партия "Зелените" Борислав Сандов.

Още в сряда депутати от ГЕРБ ще внесат нови поправки в закона, с които да отпадне забраната. Така на практика в парламента ще влезе за ново гласуване първоначалният проект за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, който беше одобрен от кабинета на 30 декември 2015 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase