Снимка: архив Булфото
fallback

Два неудобни въпроса отправиха към кандидатите за нов главен архитект на София от ВМРО.

Общинарят на воеводите и шеф на групата "Патриоти за София" Карлос Контрера изпрати открито писмо до номинираните. В него той ги пита дали, ако бъдат избрани, ще позволят строеж на нова джамия на територията на Столичната община.

Контрера пита кандидатите и каква е концепцията им за премахването на незаконните постройки в кв. "Факултета", Баталова воденица, кв. "Христо Ботев", Виетнамските общежития, ул. "Градините", ул. "Суходол" 3.

Общинарят коментира, че досега никой от номинираните не е коментирал тези горещи теми. Воеводата подозира, че кандидатите бягат умишлено от неудобните теми.

"Известно ми е, че над институцията главен архитект на София редовно, да не кажа перманентно, се оказва натиск да допусне строеж на втора джамия на територията на столицата", каза Контрера, цитиран от пресцентъра на ВМРО.

Според него редовно вътрешни и външни фактори притискат общината и главния архитект да не се премахват незаконни постройки в циганските гета.

"Натискът е огромен. Поради това задавам тези два въпроса, за да има прозрачност", казва още общинският съветник.

Той обяснява, че това не е заяждане на дребно, но от ВМРО искали да получат информация какво мислят кандидатите за главен архитект по тези две теми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

19

osman

преди 8 години

Islyamska stolica kato sofiya ima nujda ot hubava jamiya.balgariya nikoga ne e izostavala ot primera na moskva.

18

До №12

преди 8 години

До Erdogan /12/Когато Муктафа Кемал - Ататюрк преместил столицата в Анкара, един ден поканил дипломатическия корпус на чай в 5 часа следобед. И тогава част от поканените се хвърлили на килима, с поглед към Мека. Ататюрк погледнал през прозореца и видял, че в съседство имало джамия и муедзинът се бил разпял. На следващия ден джамията я нямало!

17

Анонимен

преди 8 години

Според г-н Златко Желев в сайта е недопустимо да се употребяват изрази като "незаконни постройки в цига.нскит.е гета." и те се изтриват. Лично ми го заяви по телефона, когато протестирах против изтриването на мои постове, в които впрочем, нямаше нито думата на "Ц", нито неприлични изрази.

fallback