Снимка: кадър Facebook

Новоизградена детска площадка в столичния квартал "Красна поляна" беше разрушена от... деца.

Възможно е те да са били подтикнати от възрастни, които са решили, че могат да предадат металните части от съоръжението на вторични суровини. 

Мрежата, която обгражда площадката, е открадната. Липсват и цели железа. 

"Не можем да кажем дали децата от видеото са от нашия квартал. Проблемът е, че определени групи изпращат деца, защото така могат да се разминат безнаказано", заяви жена от квартала пред Нова тв, като допълни, че нейните съседи се страхуват да говорят. 

"Има задържани и възрастни, и деца за такива вандалски прояви. Има над 50-60 деца, с които работи Детската педагогическа стая. Лошото е, че зад тях стоят родители, които трябва да носят отговорност, че са ги пратили", изтъкна кметът на общината Иван Чакъров.

Клипът по-долу бе публикуван първоначално в една от групите във Facebook на жителите на квартал "Красна поляна". Там коментиращите са категорични: Разрушилите новото спортно съоръжение са роми. 

Циганчета разкостиха чисто новата си площадка за игра

ПОД ВЕЩОТО РЪКОВОДСТВО НА СТОЛИЧНИЯ КМЕТЦиганчета разкостиха чисто новата си площадка за игра Скандално видео е публикувано в групата на живеещите в столичния квартал Красна поляна. На него се вижда нова детска площадка, която е разкостена със светкавична скорост от циганчета от близкия Факултет. Кадрите много приличат на тези от филма с Никълъс Кейдж „Цар на войната“, в които огромен транспортен самолет с оръжие каца аварийно в Африка и само след няколко часа от него остава да стърчи само скелетътПо-долу е публикувано самото официално съобщение за новите блокове от общината относно обществено обсъждане, което е щяло да се проведе в края на миналата година:С Ъ О Б Щ Е Н И ЕСтолична община - Район "Красна поляна", на основание Наредбата за реда и начина на провеждане на обществени обсъждания и във връзка със Заповед No. РД-09-11-410/09.12.2015 г. на Кмета на район "Красна поляна", уведомява заинтересованите лица, че на 15.12.2015г. от 16 часа в заседателната зала на Район "Красна поляна" на адрес: гр.София, ул."Освобождение"25 ще се проведе обществено обсъждане на инвестиционно намерение за "ИЗГРАЖДАНЕ НА ДВА БЛОКА" със социални жилища във връзка с предстоящо изменение на Интегралния план за градско възстановяване и развитие на София 2014-2020 г.Тогава в декември по време на обсъждането в общината имаше протестиращи. Засега не се знае как ще продължава да се развива строителството на новите ромски блокове. Разбира се и клипът, и новината за новата придобивка в квартала, предизвикват множество коментари.

Posted by Новините от България on Tuesday, March 8, 2016

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase