Снимка: flickr

8 обществени тоалетни в София за разпродадени в последните 14 г. Общината се опитва да си върне пет от тях, сочи справка на Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции (СОАПИ), пише "24 часа".

Тоалетните са продадени в периода от 2002-а до 2014 г. Цените за всяка са различни - има сделки за 20 000 лв. и за 80 000 лв.

От продадените 18 обществени тоалетни следприватизационният контрол е приключил за 15.

Сред тях са WC-тата на площадите "Ручей", "Велчова завера", "Възраждане", около НДК, Мадарската градина, при църквата "Св. Никола" и други.

От "Московска 33" гарантират, че съвсем скоро две нови ароматизирани тоялетни да заработят скоро в парка около НДК. Обществените тоалетни бяха купени при ремонта на околното пространство от Столичната община.

Те ще се ползват срещу 1 лев и ще работят с монетен автомат. Таксата за ползването на обществени тоалетни е записана в една от наредбите на Столична община.

Освен двете нови WC-та около НДК в момента се ремонтира и обществената тоалетна в Борисовата градина, която трябва да отвори напролет, каза шефката на общинската дирекция "Зелена система" Ралица Маджарова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase