Архив: Булфото

Жителите на столичния квартал "Лозенец" настояват за въвеждане на зелена зона, съобщи кметът на района Любомир Дреков. Аргументите им са свързани с неправилното паркиране, което било ежедневие в квартала и съсипвало тротоари и зелени площи.

Зелената зона предполага поставянето на антипаркинг колчета и въвеждане на ежедневен контрол, обясни Дреков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му най-засегнатата от недобросъвестните шофьори част на "Лозенец" е районът между булевардите "Джеймс Баучер" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Проблемно било и карето между "Кошарите" и ул. "Сребърна".

Основният проблем е в паркирането върху тротоарите, които се налага да бъдат ремонтирани на всеки три месеца, каза още кметът на район "Лозенец".

По темата се включи и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, според когото дебатът около сините и зелените зони в София се води от над три години. Така или иначе зоните са добър механизъм за урегулиране на паркирането в най-натоварените райони на града, категоричен бе той.

Разговорът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase