Архив: Булфото
fallback

Жителите на столичния квартал "Лозенец" настояват за въвеждане на зелена зона, съобщи кметът на района Любомир Дреков. Аргументите им са свързани с неправилното паркиране, което било ежедневие в квартала и съсипвало тротоари и зелени площи.

Зелената зона предполага поставянето на антипаркинг колчета и въвеждане на ежедневен контрол, обясни Дреков пред телевизия Bulgaria ON AIR.

По думите му най-засегнатата от недобросъвестните шофьори част на "Лозенец" е районът между булевардите "Джеймс Баучер" и "Евлоги и Христо Георгиеви". Проблемно било и карето между "Кошарите" и ул. "Сребърна".

Основният проблем е в паркирането върху тротоарите, които се налага да бъдат ремонтирани на всеки три месеца, каза още кметът на район "Лозенец".

По темата се включи и общинският съветник от ГЕРБ Зафир Зарков, според когото дебатът около сините и зелените зони в София се води от над три години. Така или иначе зоните са добър механизъм за урегулиране на паркирането в най-натоварените райони на града, категоричен бе той.

Разговорът по темата чуйте във видеото на Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Лидия

преди 8 години

Опитът показва, че без глоби българинът няма как да се научи да спазва законите. В Лозенец положението е трагично. В карето между Баучер, Черни връх и Вапцаров е ад. Новите тротоари от лятото са запълнени с коли постоянно. Плочките вече започнаха да се трошат а учениците от НПМГ са принудени да вървят по пътното платно на големи групи. А по новият асфалт по вътрешните улички доста от шофьорите преминават с превишена скорост. По-миналия уикенд стана голяма катастрофа. От токуда също паркират там.

35

Жителство

преди 8 години

Решението е въвеждане на жителство за столицата и даване на такова, само и единствено при доказване на работа, собствено жилище и брак. Само с рестрикции ще се оправят нещата. София не е България и трябва да се помисли и за развитието на останалата част от територията. Не казвам страната, защото такава на практика няма. Всичко е на самотек !

34

Хмм

преди 8 години

Проблемът не са селяците, а жителите на квартала, без значение от къде са. Колко от вас имат автомобили? А колко имат гараж? Сградите там са стари, без или с няколко гаража. Ама и не ви се плаща и върви пеша 1км за да си оставите колите на платен паркинг. И със зелена зона ще е същият безпорядък по тротоарите на така възлюбеният ви квартал.

fallback