Снимка: Dnes.bg
fallback

На 1 февруари столицата осъмна с нови правила за движение заради строежа на третия лъч на метрото. Те ще бъдат в сила през следващите две години.

Очакваше се заради новата организация на движение по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" (движението е забранено по западното платно на столичния булевард - между улица "Силистра" и бул. "Янко Сакъзов") да се образуват задръствания в пиковите часове.

Затова излетя и дронът ни, за да "види" какъв е трафикът в делнична сутрин в 08:30 ч.

От кадрите от въздуха обаче изненадващо се вижда, че движението се извършва съвсем нормално, няма напрегнати шофьори, не се чуват клаксоните на автомобилите. По светофарите няма опашки от коли, а двупосочното движение се извършва без проблем.

Оказва се, че въпреки опасенията, тапите около строежа на метрото се оказаха мит. Дали това се дължи на алтернативните маршрути, които шофьорите избират, и задръстванията се местят в други части на София, предстои да видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

До 14

преди 8 години

Когато видиш огромните опашки тирове на Хаинбоаз или на Шипка ще разбереш за какво говоря. Ти ми направи обосновка на 3-тия лъч. Въобще на метрото, кото пренася само жива сила но не и стоики. Няма лошо да се строи метрото, но в случая къде са парите на данакоплатците - в София. Да отцепим София като отделна държава освен.

19

cat

преди 8 години

До логистикаВръзката е между Северна и Южна България, не между двата граничещи града.

18

ДА

преди 8 години

За задръствания ще си говорим следващата седмица!Сега децата са ваканция и в София е спокойно.Да видим другата седмица,като се юрнат да ги карат по училищата с коли-тогава ще говорим!

fallback