Снимка: Архив Булфото
fallback

Столичани протестират срещу спирането на трамвайна линия №6. Хората събират подписка линията, която свързва кварталите "Обеля" и "Лозенец", да бъде запазена. До момента в нея са се подписали над 2000 души, които ползват трамвая.

Трамваят ще бъде спрян, защото се предвижда трамвайното трасе в тунела под НДК да се демонтира. Там ще бъдат пуснати автомобили, които да стигат до новата сграда на Районния съд - преустроеното Военно НДК.

"Крайно време е, когато се правят големи проекти, да се мисли преди всичко за градския транспорт. Плановете на общината да спрат тази линия е поредна стъпка към унищожаването на трамвайния транспорт в София. За последните 10 години са закрити 10 км трамвайни трасета, а новопостроените са няма и 3", изтъкна един от организаторите на подписката пред bTV.

"Ще внесем становище в Столичната община. Искаме поне обществено обсъждане, спирането се прокара тихомълком", посочиха още организаторите на подписката.

"Имаме готови проекти, които ще бъдат реализирани тази и следващата година, за обновяване на 39 км трамваен релсов път – по бул. "Джеймс Баучер", "Дондуков", "Козлодуй", поясни Васил Начовски, директор на Дирекция "Транспортна инфраструктура" към СО.

Той допълни, че по бул. "Арсеналски" се движи автобус. Метростанцията пък се намира на "Черни връх" и "Арсеналски".

"До момента има изградени 39 км релсов път за метрото плюс още 22, които се предвижда да се изградят, които превозват 350 000 души на ден и намалява вредните емисии със 70 000 тона", каза още представителят на общината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Горянин

преди 8 години

Патронът на крадливата учителка по руски език със семпъл интелект Тиквата скоро ще падне. С него и тя си отива.Справка: Топлофикация, Водата, "възпитаните" контрольори и т.н.......

30

ля ля

преди 8 години

трамвая е огромно богатство за столицата но за съжаление малко хора разбират това! обновете недейте закрива!

29

???

преди 8 години

20 минути до метрото плюс 15 минути с метрото плюс още 20 минути след като слезеш от метрото, дали е равно на 30-40 минути по старият начин за пътуване с надземен градски транспорт, вкл от и до спирките му?Разбира се не отричам, че метрото е хубаво нещо и трябва да го има, но защо унищожават надземният транспорт?

fallback