Снимка: Булфото, архив
fallback

Инспекторите от Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) установиха частична възможност за непълно заключване на затварящия се механизъм на кабинтата на Симеоновския лифт, от която падна петгодишно момче. Това съобщиха от пресцентъра на ДАМТН.

Oще по темата

Поради конструктивни особености на кабинката, контакт "затворени врати“ не е отчел ненапълно затворената врата на съоръжението.

Вероятните причини за частичното заключване на механизма ще са ясни, след като бъде предоставена допълнително изисканата техническа документация на съоръжението от завода производител в Австрия и приключване на назначената техническа експертиза на кабинка 111, в която е било детето.

Днес инспекторите от Главна дирекция "Инспекция за държавен технически надзор“ са провелири 100 от общо 220 кабини и утре съоръжението ще работи само с проверените.

Всички останали кабини ще бъдат пуснати в експлоатация, след като им бъде извършен извънреден технически преглед.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Първо детето виновноПосле бащата виновенНакрая Сноуборда виновенСамо и само олигарсите от витоша ски да не са!Почвам да се чудя - плаща ли се за такива коментари или ВСЕ пак зомбирането е изтрило и последните искрици здрав разум?

19

Анонимен

преди 8 години

А дали извънземни не са виновни?

18

инч хай льольо

преди 8 години

Разберете в повечето случаи винаги човешкия фактор е бил причината, от коя страна имат повече вина

fallback