Снимка: архив Булфото
fallback

ВМРО организира шествие срещу насилието над жени от мигранти. Протестът е провокиран от събитията в Германия, Австрия, Холандия и други европейски държави, които доведоха до напрежение в цяла Европа.

Oще по темата

Шествието ще се проведе на 23 януари в 10.00 часа. То ще тръгне от Лъвов мост в София и ще мине по бул. "Мария Луиза". Това е районът с най-силно присъствие на мигранти в столицата.

"Той се е превърнал в престъпно средище на нелегално пребиваващи в страната чужденци, а полицията постоянно  проверява сигнали за побоища, обири и битови скандали, в които участват нелегални имигранти", припомниха воеводите.

Целта на шествието е да покаже съпричастност към европейките, станали жертва на сексуално и друго насилие от страна на имигранти в редица европейски градове в началото на тази година, обясниха организаторите.

Във ВМРО са категорични, че жената, майката, дъщерята са ценност, на която трябва да бъде засвидетелствано уважение, а не да бъде унижавана.

"Не може дошли в страната ни хора да налагат тук техните разбирания за отношението към жените", е позицията на патриотите.

В протеста ще се включи и евродепутатът и зам.-шеф на ВМРО Ангел Джамбазки.

От партията припомниха, че преди две години жертва на подобно насилие стана студентката Виктория Христова. Тогава ВМРО организира митинг в подкрепа на Вики, за да насочи вниманието на обществото и институциите към проблема с нелегално пребиваващите у нас чужденци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 8 години

Това НЕ са БЕЖАНЦИ !!! Спрете да ги наричате така !!! Вече и евротолерастите им стана ясно, че това са ОКУПАТОРИ, НАШЕСТВЕНИЦИ. НАГЛИ, БЕЗОЧЛИВИ, АГРЕСИВНИ, МЪРЗЕЛИВИ !!! КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ЗАПОЧНАТ ДА ГИ ЕКСТРАДИРАТ ОТ ВСИЧКИ ЕВРОПЕЙСКИ ДЪРЖАВИ !!!

29

Щирлиц

преди 8 години

Да спасим бежанците от агресивните жени!Гонят ги,изнасилват ги!А гейййовете няма ли да ..дефилират,заради правата на гейовете,упс-на човека?

28

221

преди 8 години

Ще се появи втори Хитлер или Сталин и ще поведе недоволния народ,а тези аборигени за един ден ще се върнат от където са дошли.А народът да е недоволен са виновни самите простаци,които не знаят как да се държат.

fallback