Снимка: Bulphoto, архив

От днес започва поетапно строителството на централния участък от третата линия на метрото, която ще има седем станции - при Малък градски театър зад канала, Орлов мост,  на бул. "Патриарх Евтимий", НДК, при Медицинската академия, на кръстовището на булевардите "Иван Гешов" и "България" и на кръстовището на ул. "Житница" и ул. "Гоце Делчев".

Още по темата

Заради подготовката за строежа на третия лъч на метрото от днес до 31-ви март се променя маршрутът на тролей номер 7. Той ще се движи от жк "Люлин" по маршрута си до кръстовището на бул. "Сливница" и ул. "Опълченска" и направо по бул. "Сливница" до площад "Сточна гара" двупосочно.

До 31-ви март се забранява и влизането и паркирането по лявата лента от пътното платно на булевардите в следните участъци:

- по бул. "Патриарх Евтимий" между ул. "Васил Левски" и ул. "Хан Крум" движението на пътни превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

- по бул. "Патриарх Евтимий" между бул. "Витоша" и ул. "Княз Борис I" движението на пътни превозни средства ще се извършва еднопосочно в двете средни пътни ленти на булеварда.

Временно ще бъдат преместени и някои спирки на градския транспорт:

- спирка "Кино Одеон" на бул. "Патриарх Евтимий" за тролейбусни линии 1, 2, 5 и 8 се измества 150 м. напред в посока бул. "Витоша" след кръстовището с ул. "Хан Крум".

- спирка УМБАЛ "Александровска" на ул. "Св. Георги Софийски" за тролейбусни линии №2, 8 и 9 и автобусна линия №72 се измества 140 метра назад преди кръстовището с ул. "Константин Иречек".

- спирка Орлов мост на бул. "Евлоги и Христо Георгиеви" в посока НДК се премества 100 м.

Третият метродиаметър ще започва от бул. "Владимир Вазов" и ще стига до квартал "Овча купел".  Въвеждането му в експлоатация ще е през 2019-та година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase