Снимка: БТА
fallback

След осигуряването на почистването на главните трасета на уличната мрежа в града, кметът Йорданка Фандъкова разпореди на фирмите да започнат работа по основни улици в кварталите, на стръмни, опасни пътни участъци и улиците, водещи до детски градини и училища. Започна и почистването на тротоари и подходи към подлези, съобщиха от Столичната община.

Във връзка с усложнената обстановка кметицата е възложила на районните кметове да организират утре постоянно наблюдение с цел отреагиране на сигнали. Да проверяват за нормалното започване на работния ден в детски градини и училища във всички квартали.

Напомня се на гражданите да почистят прилежащите части пред входовете на своите жилища.

Собствениците на търговски обекти и офиси също да почистят пред съответните имоти, както и да почистят снега от навеси и козирки на сградите си. В противен случай ще бъдат налагани глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 8 години

Това което в момента правят, не е "Снегопочистване" , а "Снего избутване". Минава общинския снегорин и избутва снега на тротуара, където собстениците на сградата са длъжни да почистят (инъче ги грози глоба). И те го чистят като го връщат на пътното платно. Въпроса е: "Чия собственост е снега"?? И кой трябва да си го прибере.

15

111

преди 8 години

В Симеоново не са минавали по улиците от Тодорживково време.Дано минат най накрая.

14

До кога

преди 8 години

Кметът на Шумен ще се сети ли за същото поне веднаж- кварталите са ужас а и има пътища които неса почистени аааа лятото са като горски пътища :::

fallback