Снимка: Булфото
fallback

Общ преглед

В столичния квартал "Люлин" 10 жителите организираха спасителна акция на... куче!

Четириногото животно се покачило на покрива на изоставена къща, но не успяло да слезе, разказва "Булфото". Животното било забелязано от живеещите в близкия блок и те подали сигнал към институциите.

Няколкократните им молби обаче не дали резултат. И накрая четирима столичани взели нещата в свои ръце и сами спасили бедстващото върху покрив куче.

Във Facebook те разказват сагата си. Звъннали на 112, където след известно чакане от пожарната ги насочили към "Защита на животните", но не и контакт на организацията. Намерили телефони на няколко организации за защита на животните, но пък там никой не вдигнал. Отново се обадили на спешния телефон, за да помолят за помощ.

От там пък обяснили, че са подали сигнал към общината, но пък нямат ресурс. Накрая гражданите се обадили и в Пожарната, откъдето обяснили, че подобни проблеми не са в ресора им, въпреки че пожарна има наблизо до къщата.

В крайна сметка будните граждани се оправили сами с проблема - намерили стълба, разглобили част от изгнилия покрив и свалили животинчето. Но си задават въпроса: Трябваше ли сами да се справим при наличието на институции?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

Благодаря

преди 8 години

Много рядко пиша под статия в сайт, по простата причина, че ме е срам от множеството писачи на "мнения". Тука обаче няма как да не напиша едно простичко послание към хората извършили тази добрина. БЛАГОДАРЯ ВИ от все сърце, че сте помогнали на това животинче, благодаря ви стократно. От все сърце ви желая щастие, късмет и много, много, много безгранична любов.

34

WREDA

преди 8 години

Такива статии се пишат, за да се насаждат неправилни мисли в овцете, как трябва да пазим вредителите, как трабва да си губим времето и рискуваме живота и да правим всичко във вреда на нас, българите, децата ни. Да слугуваме на измислени извратени теории- вегански, кучофилски античовечни, да приемаме псевдобежанци терористи, да търпим пушачи изобщо да търпим всякаква изсмет. За песа му трябва 1 бум и в кофата за смет. Рядко плоска и просташка новина.

33

Новина

преди 8 години

Тези хора какво направиха после? Взеха ги кучето в къщи ли? Не! Оставиха го на улицата да прави други бели - да лае, да разсипва кофи, да сиере навсякъде.

fallback