Снимка: Булфото

Общ преглед

В столичния квартал "Люлин" 10 жителите организираха спасителна акция на... куче!

Четириногото животно се покачило на покрива на изоставена къща, но не успяло да слезе, разказва "Булфото". Животното било забелязано от живеещите в близкия блок и те подали сигнал към институциите.

Няколкократните им молби обаче не дали резултат. И накрая четирима столичани взели нещата в свои ръце и сами спасили бедстващото върху покрив куче.

Във Facebook те разказват сагата си. Звъннали на 112, където след известно чакане от пожарната ги насочили към "Защита на животните", но не и контакт на организацията. Намерили телефони на няколко организации за защита на животните, но пък там никой не вдигнал. Отново се обадили на спешния телефон, за да помолят за помощ.

От там пък обяснили, че са подали сигнал към общината, но пък нямат ресурс. Накрая гражданите се обадили и в Пожарната, откъдето обяснили, че подобни проблеми не са в ресора им, въпреки че пожарна има наблизо до къщата.

В крайна сметка будните граждани се оправили сами с проблема - намерили стълба, разглобили част от изгнилия покрив и свалили животинчето. Но си задават въпроса: Трябваше ли сами да се справим при наличието на институции?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар