Снимка: Архив Булфото
fallback

Общ преглед

Районът, където бе убит Веселин Стоименов снощи, е тих и спокоен, разказват граждани. Много от жилищата са необитавани, а по оградите им има охранителни камери.

Oще по темата

"Нито съм видял, нито съм чул. То си е в комплекса тука, Макси, нищо не знаем. На работа бях, но разбрах чак когато дойдоха репортерите. Те цяла нощ седяха тука", разказа пред национална телевизия Bulgaria ON AIR Бойчо Митрев. Друг добавя, че в квартала е спокойно.

"Тука има и камери и не знам защо така се случва. Но вчера се прибрахме към 11:30 и тука вече имаше камери", коментира гражданин.

Основните версии, по които работи полицията след убийството на 53–годишния Веселин Стоименов, са нарушени финансови и икономически интереси.

Мъжът бе прострелян в жилищен комплекс от затворен тип в близост до столичния бул. "Симеоновско шосе". Съседка на Веселин Стоименов го открива мъртъв във входа на кооперацията малко след 20:30 снощи.

На мястото са намерени много гилзи. По непотвърдена инфромация бизнесменът е убит със седем куршума. Част от тях са го улучили в корема и гърдите. Произведен е и един контролен изстрел в главата.

По непотвърдена информация извършителите са трима. Единият е стрелял, вторият го е прикривал, а третият е чакал в автомобил наблизо.

От полицията съобщиха, че видеозаписите от камерите са иззети. Час след стрелбата, в Студентски град беше намерен подпален автомобил.

От Столичната полиция не потвърдиха, появилата се информация, че в колата е намерен пистолет със заглушител.

53-годишният Веселин Стоименов е известен с това, че е юридическото лице извършило ликвидация на ВИС-2. Той е спряган и за наследник на Георги Илиев. Бизнесменът има фирми в София и по морето. Има бизнес и с лодки по река Ропотамо.

Вижте подробностите във видеото на Bulgaria ON AIR:

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

анонимен

преди 8 години

Хайде разберете а пък после пишете. Първо е на 51, после на 53 г...това как да е....Но в същия сайт в предна новина да пише, че е открит от съпругата, а после, сега........от съседка...Ами дано се окаже че и човекът е жив, явно стават грешки

14

Шаран_БГ

преди 8 години

Това си е чиста проба бандитска / тип САЩ / история !! Някому не се е отчел !!!

13

Анонимен

преди 8 години

какви такси подръжка плащат собствениците, включително и за охрана и да те застрелят като куче

fallback