Снимка: Булфото, ахрив

Вече започна доставката на нови 110 автобуса, като първите 70 ще бъдат доставени това лято. Най-голям напредък има при тролейбусния транс – 90% са отоплени, а през лятото са с климатици. През лятото очакваме първите от 28 реновирани швейцарски трамвая, обяви пред bTV столичният кмет Йорданка Фандъкова.

"Най-вероятно следващата година ще можем да построим нова детска градина в кв. "Манастирски ливади", добави Фандъкова. Тя посочи обаче, че в квартала почти липсват общински терени.

Още по темата

"Благодарение и на кмета на район "Триадица" идентифицирахме един терен и там се подготвя проект за детска градина. В момента се извършват процедури за отчуждаване, защото всичко е частно, включително и терените на улиците", заяви тя.

Относно липсващата канализация там, Фандъкова заяви, че вече е започнало израждането й, но не става изведнъж.

"Успяхме да изградим над 100 км канализация, но все още е крайно недостатъчно. Това са и най-скъпите проекти, защото обикновено са свързани с отчуждение в много големи размери", обясни кметът.

По думите й, са подготвени над 150 проекта, с които да се кандидатства по новата ОП "Околна среда". Тя обясни, че в квартала все още се строи много, вървят тежки камиони и е трудно да се правят ремонти.

Във връзка със снеговалежите и дъждове, като основен приоритет кметът определи почистването на улиците, през които минава масовият градски транспорт и добави, че вчера е възложила да се почистят всички шахти.

Относно сигнал за пропадане на част от пешеходната зона на бул. "Витоша", кметът заяви, че улицата е в гаранция и има глобени шофьори, които преминават по пешеходната зона на булеварда, а глобата с фиш е на стойност 50 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase