Снимка: Булфото
fallback

116 машини са работили през изминалата нощ по почистването на столичните улици от снега, съобщавиха от пресцентъра на Столичната община.

Oще по темата

Обработени са улиците, по които се движи градският транспорт, Южната дъга, основни улици в районите на София, стръмни и опасни участъци и мостове.

Опесъчени са пътищата на Витоша - Драгалевци - Алеко и Бояна- Златни мостове. Започнала е обработка на спирките и подходите към подлезите.

Към момента градският транспорт се движи по график.

В столицата няма места, останали без елзахранване ,газоподаване и топлоподаване. Екипи на столичният инспекторат и звеното за аварийно-спасителна дейност контролират работата на фирмите, ангажирани с почистването на града.

За да провери каква е обстановката, на проверка лично излезе и кметът Йорданка Фандъкова.

"Почистват се спирки, подлези и подходите към тях. Продължава почистването на малки стръмни улици. На този етап не се налага да се влиза по-сериозно в малките улици в София, но ако това се наложи, ще го възложим на фирмите”, заяви тя и уточни, че се намира в квартал Драгалевци, където пък се чисти обръщалото.

Фандъкова призова всички шофьори да бъдат внимателни, защото се очакват дъжд и повишение на температурите, което може да бъде опасно. „Възможна е и поява на поледици. Фирмите са длъжни да следят за обработка срещу заледяване, ако е необходимо, по основните трасета”, уточни кметът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 8 години

Данчето е точна, обаче Лили нестава.

11

do 13

преди 8 години

вуйчо, кога земеш книжка, може да коментираш, тази зима пръскат с някви препарати, които прервръщат снега във вода, никаква киша, все едно дъжд се е изсипал.

10

Анонимен

преди 8 години

Лъсната идеално, тоя път нямаше изненади.

fallback