Снимка: Булфото, архив

През нощта над цялата страната ще се заоблачи. Заради очакван снеговалеж за цялата страна е обявен предупредителен жълт код.

В Западна България ще завали сняг, като валежите постепенно ще обхванат и източните райони. Ще се образува снежна покривка, прогнозират синоптиците от БАН.

След обяд по Черноморието и в крайните югоизточни райони, а привечер - и по поречието на Струма, снегът ще премине в дъжд и там ще има условия за заледявания и поледици. Ще духа до умерен североизточен вятър. По Черноморието вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Минималните температури в по-голямата част от страната ще са между минус 12 и минус 7 градуса, в югозападните райони - между минус 5 и минус 2 градуса. Максималните температури ще са в широки граници - от минус 7 в Северна България до 3 градуса - по Черноморието и в Югозападна България.

Атмосферното налягане ще е близко до средното за месеца и през деня ще се понижава.

Над планините ще е облачно със значителни валежи от сняг. Ще духа умерен, предимно южен, по билата - силен, вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1 градуса, на 2000 метра - около минус 5 градуса.

По Черноморието облачността от запад ще увеличи и още преди обяд на много места ще завали сняг. Ще духа умерен североизточен вятър. След обяд вятърът ще се ориентира от изток и ще се усили. Снегът ще премине в дъжд и ще се създадат условия за заледявания и поледици. Максималните температури ще са между 1 и 4 градуса. (НИМХ-БАН)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase