Снимка: БТА, архив
fallback

За да бъдат оползотворени максимално много от европейското финансиране, строителите на Северната тангента в София са работили ударно и голяма част от съоръжението вече е готово.

"До дни пускаме движението по 10 от общо 13-те километра на Северната тангента", обяви шефът на пътната агенция Лазар Лазаров пред “Труд”. Участъкът обхваща трасето от началото му при "Ботевградско шосе" до булевард "Лазар Михайлов".

Ще бъдат пуснати и пътните възли, които довеждат движението до кварталите "Враждебна", "Левски-Г" и "Бенковски". Готова е и малка част от противоположния край на Северната тангента при булевард "Сливница".

На този етап обаче няма да се допуска движението на камиони, тъй като отбивките от тангентата към северните квартали на столицата водят до малки улички и машините много лесно могат да ги разбият, уточни Лазаров. За леките коли обаче на практика няма пречки.

Стойността на Северната тангента е 120 млн. евро, от които 85% е европейско финансиране.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Един Българин

преди 8 години

До 13За некачествените ремонти съм съгласен. Защо увеличиха минетката? За да има повече пари за ремонти=>КРАДЕНЕ след построяването с откраднати от ЕС!!! Била по-малко от вноската за кабелна.Па кой ви каза колко плащам и дали пползвам кабелна? Повече и от таксата за мобилен телефон на повечето българи и тази реклама е чиста ПОДИГРАВКА.от югоизтока да не си манипулират населението. Турските градове и сега изглеждат като София (поне голяма част от Цариград, а малкият Одрин по-зле).

10

Анонимен

преди 8 години

До фгхйИ щото е по-добре, трябва да се съгласим да откраднат половината пари и да направят пътя некачествен? Заради такива като тебе живеем в мизерия. Скоро, при посещението на турския премиер, в турските медии се чудеха какво сме направили с милионите на ЕС, след като София изглежда като турски град от 70-те години. Е, ще има да се чудят.

9

Румбо

преди 8 години

Понеже освен магистрали,нищо друго не се строи,се сетих за един виц от соца:"Дошъл някакъв западняк в Истанбул и гледа-всичко осветено,лъскаво!Пита:-А бе откъде е тоя толкова много ток,нали нямате достатъчно централи?-Ами от България!-А къде е тая България?-Ей там,в тъмното!"Та и сега да не стане същото-магистрали нашир и надлъж,ама отстрани мизерия....Само с проституция не може да се живее,а и за проститутките няма достатъчно удобства по новите магистрали.

fallback