Снимка: НБУ
fallback

Чужденци са нахлули вчера в Нов Български Университет. В момента полицията проверява случая. 

Зам.-министърът на МВР Красимир Ципов потвърди по време на заседание на вътрешната комисия в парламента, че и до полицията е достигнала подобна информация.

Преди минути от МВР официално съобщиха, че не е имало подобен инцидент.

Подробности за случая бяха поискани от депутата от БСП Красимир Янков, който обясни, че новината се появила в социалните медии. 

Според информациите чужденците били араби и викали "Аллах Акбар!".

Те нахлули във ВУЗ-а в столичния кв. "Овча купел" с арабския призив, преминали по коридорите на университета и накрая се върнали обратно в имигрантския център, разположен в съседство.

Ципов обаче нито потвърди, нито отрече това и обеща на депутатите подробности на заседание на комисията утре. 

Национално звено за обработване на резервационни данни ще заработи в ДАНС от юли. Това решха депутатите от вътрешната комисия, които подкрепиха предложение за промяна в закона за агенцията по сигурността. 

Идеята е звеното да събира и анализира данни за имената на пътниците на авиокомпаниите, за техните дестинации и багаж. Въздушните превозвачи са длъжни да предоставят на звеното данните за своя сметка. Ако не го направят, ще подлежат на глоба. 

Проектът предвижда шеф на звеното да е служител на ДАНС. 

За да заработи новата структура и за борбата с тероризма ще са нужни 4 милиона лева, стана ясно от думите на шефа на ДАНС Димитър Георгиев. 

Проектът беше подкрепен от всички групи с изключение на БСП. Социалистите се въздържаха, защото стана ясно, че нужните средства не са осигурени. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

87

Анонимен

преди 8 години

Чужденци нахлули в НБУ! Викали: Аллах Акбар! И ги записали студенти първи курс специалност международни отношения.

86

Анонимен

преди 8 години

kvo kato vikali da si vikat v sofia ,sofia nee balgaria,,,,,

85

Анонимен

преди 8 години

Поредна провокация на платените червени рубладжийски ***! Заиграват се дори с националната ни сигурност говедата мръсни продажни! Само затвор за такива!

fallback