Снимка: БТА
fallback

Патрулите в центъра на София са увеличени от събота по искане на столичния кмет Йорданка Фандъкова. Това стана ясно от думите на градоначалника на извънредна сесия на Столичния общински съвет във връзка с повишените мерки за сигурност след терористичните атентати в Париж в петък.

Oще по темата

"На всичко това трябва да отговорим с твърдост и с адекватни мерки за сигурност. Още в събота, рано сутринта, разговарях с министъра на вътрешните работи Румяна Бъчварова и тя ме увери, а по-късно и правителството излезе с информация, че са взети всички мерки за сигурност в цяла България, в това число и в София. Оттогава съм в непрекъснат контакт с министъра вътрешните работи, както и с директора на СДВР", обясни Фандъкова.

Тя информира, че е поставен допълнителен полицейски патрул на столичния булевард "Мария Луиза", както допълнителен патрул от Общинска полиция в района на "Женския пазар".

"С моя заповед съм поискала СДВР да повиши мерките за сигурност на масовите мероприятия, да засили охраната на стратегическите обекти и на местата, на които се събират голям брой хора. Възложила съм съвместни проверки между СДВР и Столична община, които да следят за работата на охранителните фирми, които отговарят за реда в училищата и детските градини, както и други публични институции", коментира Фандъкова.

Столичните общинари започнаха заседанието си с минута мълчание в памет на жертвите от терористичните актове във френската столица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

Сложете повече на Александър Невски, не на Женския пазар! Тая жена въобще не разбира.Идеята на ИД е да удря не просто по столици на ЕС,а по СИМВОЛИ на културата,християнството,хуманизма. Съответно бобът и картофите на Женския пазар нямат нужда от патрули. Имат нужда храм-паметникът Невски, Софийският университет, Народният театър,църквата Св. Неделя,че може и Витошка...

19

Анонимен

преди 8 години

Живея до СМГ.Съботите за нас-живущите в близост са кошмарни!Пристигат тумби от цяла България за да водят децата си на курсове по математика та като пораснат да станат IT-та.Събират се хиляди хора,задръства се целия квартал.И да не мислите че има полицаи които да патрулират или да регулират движението?Нищо подобно,няма!В тази събота след атентатите нямаше също!Така че какви мерки бълнува даскалицата не знам,но лъже добре

18

Анонимен

преди 8 години

Тоя в средата е застанал като Омбашия с ръчички на колана в присъствие на вишестоящ-пълно неуважение.За такова нещо при социализма щаха да го пратят да служи 5 години в Странджа-Сакар и там да учи Устава.А там ако своевременно задържи или застреля нарушители на границата,щяха да му ги намалят на 3!

fallback