Снимка: архив Булфото
fallback

Намерили са червения Опел "Астра", с който нападателите на Алексей Петров избягаха вчера, след като стреляха срещу бившата барета с два гранатомета, съобщава Нова телевизия.

Колата се е намирала в близост до мястото на вчерашния инцидент, като е установено, че автомобилът е с крадени номера.

Разследването е установило, че двата гранатомета, с които е стреляно, са българско производство.

Oще по темата

Оръжията, намерени в района на опита за покушение, са десантни гранатомети РПГ-22, съобщава БНР. С тях може да се стреля само по веднъж.

Експертизата на оръжието е показала, че то е лесно за пренасяне, но не се отличава с висока точност. Разследването трябва да покаже къде точно са произведени оръжията и били ли са обект на кражба.
 
В четвъртък минути преди 9 часа автомобилът на бившия съветник в ДАНС беше обстрелван с гранатомет от двама души в столичния квартал "Кръстова вада" и по чудо жертви и ранени няма.

Колата на Петров е със седемстепенна бронировка, която е една от най-здравите. Първият извършител е трябвало да пробие автомобила, а вторият – да изстреля снаряд, който да попадне в самата кола през направената дупка. Първият обаче пропуска целта си, а снарядът, изстрелян от него, се забива в близката сграда. Вторият успява да уцели автомобила, но щетите по него са само външни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

50

Анонимен

преди 8 години

Тоя а петров нали беще трактораСега танкиста ли стана

49

Стрезов

преди 8 години

ГОЛЯМО ОТКРИТИЕ СА НАПРАВИЛИ.

48

Анонимен

преди 8 години

Ся опелчето отива на горубляне за "нов внос", стрелбата с бг рпг обяснява всичко!

fallback