Снимка: БТА

Дървото-убиец се е намирало на 5-6 метра от алеята. Вследствие на дъждовете то не е издържало и е паднало, заяви пред БНР временно изпълняващият длъжността кмет на София Мария Бояджийска.

Както Dnes.bg съобщи, мъж почина по-рано днес, след като беше затиснат от паднало дърво в Борисовата градина. Инцидентът стана около 12:30 часа.

Още по темата

От Столичната община заявиха пред медията ни, че това е регион, в който непрекъснато се премахват стари дървета, които са вече потенциално опасни.

По данни на СДВР инцидентът е станал по обед, докато човекът се е разхождал в участъка между Телевизионната кула и Руското посолство.

На мястото бяха изпратени спасители, както и екип на Столичната община. Там беше и Мария Бояджийска.

"Горската част на Борисовата градина се поддържа от частна фирма. Става дума за лесопарка. Инцидентът се е случил в непосредствена близост до алеята до Телевизионната кула", заяви пред БНР Бояджийска.

"Там само в последните 3-4 дни са премахнати над 10 опасни дървета, от началото на годината досега в лесопарка са премахнати 300 дървета. Това е дейност, която се извършва постоянно. Сигнали за опасни дървета се отработват незабавно и те се премахват", допълни още тя.

"В случая става дума за дърво, което се намира на 5-6 метра от алеята. Вследствие от дъждовете в последните дни не е издържало и паднало на алеята. Сега трябва да се установи дали въпросното дърво е било регистрирано като опасно", обясни Бояджийска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase