Снимка: Архив Булфото
fallback

"В София на ден стават около 50-55 пътно-транспортни произшествия – хората не са готови за зимата.", каза началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев пред "Фокус".

По думите му доста хора не са сменили още летните си гуми със зимни. Шофират все още с летни, а те вече не са подходящи, тъй като времето е лошо и с валежи.

"Рязко се повишиха пътно-транспортните произшествия с материални щети на територията на София. От 20-25, вече са около 50-55 на ден. Общо взето хората не са подготвени за зимата", подчерта комисар Тенев.

По думите му "Пътна полиция" ще следи основно за управление със зимни гуми.

"Зимните гуми са с по-мек каучук, имат по-добро сцепление, по-хубаво спиране в лошо време. Ще следим също така за светлините, чистачките, устройствата, които измиват стъклата", допълни комисар Тенев.

Той обобщи, че ще се следи за техническото състояние на автомобилите, защото то е много важна предпоставка за по-малко пътно-транспортни произшествия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

35

КАТ да се закрие

преди 8 години

Толкова много простотии изречени от КАТ и то само в няколко реда!Хората не били готови за зимата!!! Сега е есен, температурите са есенни и са доста по-високи от зимните температури. Сега е по-сигурно да се шофира с летните гуми, а не с зимните, както казва тоя от КАТ и второ, никъде в закона няма изискване за зимни гуми или за летни гуми, а само за дълбочина на грайфера на гумата. В този смисъл КАТ щял да следи за нещо, което го няма в закона!Очевидно КАТ е вреден и трябва да се закрие!

34

соло

преди 8 години

Аман от *** статии " с летни, а те вече не са подходящи, тъй като времето е лошо и с валежи.",Ха ха, лошо време за какво? За плаж, за мачле, за секс?Ами то и посред лято вали, дай да сме само със зимни гуми!Всяка година има тестове на гуми-летни, зимни, всесезонни, четете и после пишете! Или ви плащат от гумаджийското лоби, че дано станат задължителни?

33

Николай

преди 8 години

Василия Пейчева, след като нямате представа кога се сменят гумите, моля не пишете абсолютни простотий, зимните гуми се монтират когато температурите са под 7 градуса, относно дъждовете, летните гуми са по-добри във вода от зимните. В България няма закон, че зимата трябва да се кара със зимни гуми, общо взето статията Ви е някаква абсолютна пародия!

fallback