Снимка: bTV
fallback

Общ преглед
Защитниците на животните излязоха на протест в центъра на София. Те се събраха по обяд пред Народното събрание, а след това тръгнаха на шествие. Поводът е Световният ден на животните.

Освен това шествието е част от програмата на Фестивала на веганите, който се провежда на 3 и 4 октомври в столицата.

Желанието на протестиращите е да застанат твърдо срещу насилието над животни.

От 2 октомври вече има сформирана Зоополиция и над 60 служители от всички областни дирекции на МВР са определени да разследват престъпления спрямо животни, но се оказва, че има много малко разкрити случаи.

Организаторите демонстрираха как проявяваме жестокост към животните, нарушаваме правата им и унищожаваме естествените им местообитания.

Според протестиращите държавата не спазва собствените си закони.

Те настояват за бързи действия при установяване на жестокост към животни, да се прекрати задържането на кучета в приюти, които по думите им са концлагери за животни; за стриктно следене на търговията с животни и изоставянето им, за да изчезне феноменът куче без дом; да се забрани използването на чифтокопитни животни за придвижване в градовете, както и прекратяване на изграждането на нови зоологически градини.

В столичния зоопарк пък посрещат най-новия си обитател - малък креслив орел, и така отбелязват Деня на птиците.

Орелът е бил прострелян от бракониери и откаран в Спасителния център за диви животни в Стара Загора.
Той беше кръстен Димитър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Аз съм си

преди 8 години

Не било хуманно да са в приюти, а? Били ми те концлагери! ****ната ви. По хуманно е да ги оставим навън, да се озлобяват от глад, да ги блъскат колите и да умират в зверски мъки. Щом на ЕС не им пука , че разни песове разнасят болести и изяждат хората, нека осъдим държавата , че има нехуманно отношение към "горките" песове. Обичам животните, но 40кг пес дето налита на всички не е като 5кг кутре. Тяхното обитание вече е град с детски градини и училища. Те вече нямат място за свободно разхождане.

23

17

преди 8 години

Брат, не изглупявай така!

22

Прокламация

преди 8 години

Искам да се публикува адреса на тази агенция за да може когато тя заработи.НИЕ ГРАЖДАНИТЕ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ: ДА ИМАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ДА ИЗПРАТИМ НА ПОСОЧЕНИЯТ АДРЕС СЪБРАНИТЕ ,ЧРЕЗ ПОЛАГАНЕ НА ДОБРОВОЛЕН ТРУД И ЧРЕЗ ЛИЧНО ЗАПЛАЩАНЕ НА КУРИЕРСКИТЕ УСЛУГИ, СЪБРАНИТЕ ЕКСКРЕМЕНТИ И ДРУГИ ОТПАДЪЦИ НА ПОДЗАЩИТНИТЕ, ВКЛЮЧАЯ И ТЕХНИТЕ СОБСТВЕНИЦИ, ОТ ПАРКОВЕ, ДЕТСКИ ПЛОЩАДКИ, КВАРТАЛНИ ГРАДИНКИ И ДРУГИ ОЗЕЛЕНЕНИ ПЛОЩИ ПО ТЕРИТОРИЯТА НА РБ.Благодаря за вниманието.

fallback