снимка: БНР
fallback

15-годишният Марсело Илиев от ромската махала на Монтана "Огоста" заминава на 3 септември  да учи в колеж в Кеймбридж - Великобритания, съобщи майка му Цветана Илиева.

Неговото обучение стана възможно благодарение на отпуснатите от правителството 4350 паунда за общежитието на момчето и на дарените от Камарата на строителите в България 36 000 паунда.

Oще по темата

Кампания за събиране на средства за образованието му се проведе, като в нея се включиха много национални, електронни и печатни медии, а в Монтана имаше блоготворителен театрален спектакъл.

Марсело Илиев заяви, че е много щастлив, че ще сбъдне своята мечта да учи в Кеймбридж. Той е първото ромско дете от Монтана, което се записва в толкова престижен колеж във Великобритания.

След като завърши колежа, Марсело ще може да се запише без приемен изпит във всеки университет във Великобритания.

Днес младежът обеща да учи прилежно и да оправдае очакванията на хората, които са му помогнали финансово да се запише в колежа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Хаха

преди 8 години

Изборите идват. Новините са подходящи.

29

8943

преди 8 години

До 29058(2)Ако не учат защо не учат, ако учат защо тях пък на мен не. *** е отговорът, който търси намира, не сте искали не сте намерили помощ. Да отиде, да види, да събере опит, да реши какво да учи , да се изучи и дай Боже да си дойде и да приложи наученото в БГ. По-добре изучени роми, околкото необразован електорат. След като и той може, ще се наложи и българските младежи да се стягат

28

29058

преди 8 години

Хора, да те приемат в университет в Англия не ИЗОБЩО сложно. Той няма да е дори в унивеситет, а в подготвителен колеж. Оксфорд и Кейбридж са градове, в тях има повече от 1 колеж или унивеситет. Не се заблуждавайте, че бил в Кеймбридж. Както и да е. Заблудили се хората, дали пари на вятъра. Казвам на вятъра защото това е напълно ненужно. След гимназия нищо не му пречи да кандидатства и евентуално приемат в Университета на Кеймбридж или който и да е университет в града.

fallback