Общ преглед

Столичният квартал "Лозенец" е под обсада и вече трети месец хората там живеят в някакъв ад. Извършват се ремонти, но по някаква неписана традиция има куп неуредици.

Блокират се улици без да се даде възможност за алтернативен маршрут, сигнализира жителка на квартала Булфото. Жената е изпратила и снимки, които илюстрират блокадата. Има и специален режим от страна на работниците, но пропускат само "паяците" - да махнат някоя пречеща им кола. Хората - те са неспециални и нямат отношение към тях...

"Принципно, ремонтите са хубаво нещо и аз съм склонна да търпя в името на светлото бъдеще. Проблемът е, че се правят съвършено хаотично и в резултат на това животът ни в последните 3 месеца е ад. Днес изтрещях тотално, защото улица "Златовръх", която е един от двата входа към горната част на квартал "Лозенец" е блокирана, но същевременно бяха запушени и всички пресечки, през които да се измъкнеш. Едни с багери, други с камиони, трети - с бетоновоз запушил успешно единствения обиколен маршрут, заради строеж.

Няма никаква схема, по която поне перодично да се пропускат колите на живущите в квартала. Водачите на техниката благоволяваха да се преместят само, когато минаваше "паяк". Който да репатрира колите, които им пречат. Позволих си да попитам защо тях ги пускат, а нас - не и отговорът беше, че те са специални. Е, ние неспециалните, принудени да ходят пеша до домовете си над километър, какво да правим?", задава въпрос столичанката.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Още новини

Коментари Напиши коментар