Снимка: Bulgaria On Air
fallback

Листа са запушили шахтите на "Цариградско шосе" в столицата и това е предизвикало наводнението на булеварда, обясни заместник-кметът на София Любомир Христов пред БНР.

Oще по темата

Пуснатият преди дни ремонтиран участък на "Цариградско шосе" в столицата се наводни след обилния дъжд вчера следобед. Снимки на непроходима дясна лента обиколиха социалните мрежи.

"Причините, които бяха констатирани, са свързани с това, че количество листна маса е запушило шест от дъждоприемните шахти, в резултат на което в тази ниска точка на булеварда се получи това завиряване. Малко след като беше получен сигнал екипи на звеното за аварийно-спасителни работи на СО, дирекция "Сигурност" предприеха спешни мерки по отводняване на участъка и около 40 - 50 минути по-късно движението беше съвсем нормално", обясни Христов.

Екипи на "Софийска вода" са проверили и останалите шахти в района, но не са били открити технически проблеми, поясни заместник-кметът.

Според него причината за голямото количество листа е силният дъжд от последните дни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Савата

преди 8 години

Забравих и международното положение да спомена, от него по-виновно просто няма.

31

Савата

преди 8 години

А като му дойде времето за истинския листопад и за бурните ветрове наесен, сигурно цялата Витоша ще се сгромоляса логично на "Цариградско". Абе, пак времето ни изненада, листа падат през август, зимата сигурно термометърът ще гони +40 градуса. Време и Гришата да се окаже виновен за кишата заедно с наводненията в Бангладеш и сушата в Етиопия, та да ни свикат отново на допълнителни трудодни за славата на Партията и за печалбата на някого.

30

Иво

преди 8 години

Знаех си, че турските сериали са лошо нещо!Сега поне ще имам с какво да убедя майка ми... :)

fallback