Снимка: архив, Булфото

Пороен дъжд се изсипва на столицата. Той е придружен с гръмотевици и силен вятър, като на някои места в София има паднали клони от дърветата.

Пътните настилки са мокри и хлъзгави, а видимостта е доста намалена.

От Центъра за градска мобилност съобщиха, че столичният градски транспорт се движи без отклонение от разписанието. Слаби закъснения има единствено по бул. "Сливница", вследствие на ремонтните дейности, които се извършват там.

От КАТ призовават водачите да шофират с повишено внимание, да се движат със съобразена скорост, да спазват пътните знаци и въведените ограничения.

Пешеходците пък се призовават да пресичат пътищата само на обозначените за това места, на пешеходните пътеки, или при зелен сигнал на светофара.

Оранжев код за валежи и гръмотевици е обявен днес за пет области в страната, а за други 12 - жълт за 17 август. Това показва справка в сайта на Националния институт по метеорология и хидрология към Българска академия на науките.

Петте области, в които времето е потенциално опасно и е възможно да причини материални щети и жертви са: Русе, Велико Търново, Разград, Търговище, Габрово.

Жълт код за обилни валежи, придружени с гръмотевици е обявен за 12 области в страната. Това са областите: Шумен, Силистра, Сливен, Стара Загора, Хасково, Кърджали, Пловдив, Пазарджик, София област, Враца, Плевен и Ловеч.

Без кодове за опасни явления са центровете: София град, Видин, Монтана, Добрич, Бургас, Ямбол, Смолян, Благоевград, Кюстендил, Перник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase