Снимка: Булфото, ахрив
fallback

Столичният инспекторат се бори упорито с неправилно паркиралите коли в Борисовата градина. В някои дни служителите глобяват по над 10 души, които паркират на входа откъм ул. ''Незабравка'', съобщава БНР.

Има шофьори, които паркират в самия парк и заемат алеите, пречейки на пешеходци, майки с колички и на посетителите на парка да се разхождат свободно.

Това обаче е в нарушение на Наредбата за паркиране на територията на София, както и на Закона за движение по пътищата. Също така, по този начин се унищожават и зелените площи.

Служителите на Столичния инспекторат глобяват редовно неправилно паркиралите, а най-много глоби се събират през уикенда. На всичкото отгоре, най-често глобявани са водачи, които имат не една и две глоби за същото нарушение, но са упорити и продължават да влизат в парка с колите си.

От Столичната община ще се борят с този проблем с умна бариера и камера. Пред БНР шефът на Столичния инспекторат инж. Веска Георгиева обяви, че предстои да се изгради паркинг с 99 места на бул. ''Драган Цанков''.

"Все още не е изграден този паркинг. Надявам се час по-скоро да бъде изграден. Тогава ще бъде поставено рамото на бариерата и тя ще се отваря или не отваря в зависимост от това дали номерът на вашия автомобил фигурира в паметта на модула към бариерата и на вас ви е разрешено или не разрешено да влизате в Борисовата градина. Направено е нужното при необходимост да може безпроблемно вътре да влизат линейки и пожарни, както и полицейски автомобили", добави тя. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Мамун Орангутан

преди 8 години

Бе миналото лято май имаше една акция, дето цял ден вдигаха коли и показваха вечерта по новините. След това - нищо. Днес - статия.Смятам че това е достатъчно - преборихте наглите автомобилисти в парка.

10

До 9

преди 8 години

Нямаш право да влизаш срещу знак - забранено влизането и в двете посоки!!!

9

Нещо скривате - до 8

преди 8 години

Ако нещо стане с теб в спортната зала и не може да влезе линейката да те изнесе май ще запееш друга песен! Казах, че и пешеходците ИМАТ право, но и АЗ имам право да влизам с колата. Това трябва да се реши от общината, не от мен или вас, нали така. Но вие само псувате, то затова сме на тоя хал...

fallback