Снимка: Булфото, ахрив
fallback

В момента над 50% от дейностите по основните трасета и ленти на бул. "Цариградско шосе" са изпълнени. В началото на месец септември трябва да приключат изцяло ремонтните дейности по основните трасета, обяви пред БНТ кметът Йорданка Фандъкова.

По думите й по същото време се очаква да приключи и ремонтът на Руски паметник, но веднага след него се стартират нови трасета.

"Започваме бул. "Витоша" - от НДК до "Южен парк". Там ще започнем с подмяна на трамвайните релси, за да може да се полагат по-безшумни", обясни Фандъкова.

Oще по темата

"На нас ни се налага не просто да развиваме града, но и да възстановяваме инфраструктура, която не е реконструирана, откакто е построен, както са и мостовите съоръжения. За тези няколко години успяхме да го направим с около 100 моста, които откакто са построени, не са били ремонтирани", посочи тя.

По думите й, тази година във връзка с ремонта на бул. "Цариградско шосе" в последния участък, който остана неремонтиран, са включени 4 такива съоръжения.

"Всеки ден е ден за равносметка, но и ден за работа. Лятото е времето за най-интензивните ремонти, възстановяване и строителство", смята кметът на Столична община.

"Вече изграждаме нови улици в кварталите "Надежда", "Горна баня", "Студентски град", предстои да влезем в кварталите "Лозенец", "Триадица", "Връбница", каза още Фандъкова.

Тя припомни, че предстоят избори и затова критиките се насочват в посока разделяне на центъра от периферията, което е любима тема на част от опонентите й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Danakoplatka

преди 8 години

До АнонименНе може да си представите какво значи да плащаш високи данъци,като жител на квартал Княжево-София, а да живееш в смрад поради липса на канализация,септичните ями са заустени в деретата ,а при дъжд се изливат по разбитите улици.Феодализъм в Европейска България!

30

Анонимен

преди 8 години

До АнонименМного добре изразено мнение. И аз съм на мнение, че е по-добре да се работи и да крадат по-малко (ако може), отколкото да не се прави нищо. А за мрънкането е ясно, че българина равен няма, но пък и не предлага нищо по-конструктивно в замяна.

29

Анонимен

преди 8 години

Абе не разбрах - що стана със санирането ?

fallback