Снимка: архив, Булфото

Сметките за топла вода за юни вече са достъпни на сайта и в касите на "Топлофикация София", съобщават от дружеството.

В месечните сметки ще бъдат записани две отделни позиции - едната за консумираната през юни топла вода, а втората - за една дванадесета част от годишната сума, начислявана за услугата дялово разпределение.

При поискване на оригинална фактура битовите клиенти ще получават два отделни документа. По два документа месечно ще получават и бизнес клиентите, информират от дружеството.

От юли 2015 г. клиентите на столичната Топлофикация ще могат да заплащат сумата за дялово разпределение на 12 равни вноски. След постъпилите предложения от фирмите - топлинни счетоводители за промяна на условията и цените на услугата дялово разпределение, "Топлофикация София" е подписала новите договори за отчетния период 2015-2016 г. като е настояла годишната сума за услугата за се плаща на 12 месечни вноски, за да има равномерно финансово натоварване за клиентите през цялата година, отбелязват от топлофикационното дружество.

От юли клиентите на "Топлофикация София" ще започнат да получават и годишните си изравнителни сметки, изготвени от топлинните счетоводители.

Компанията припомня, че потребителите трябва да проверяват внимателно отчетените показания и да се уверят, че те са отразени коректно.

Ако не са осигурили достъп за отчитане на уредите за дялово разпределение до момента, да го направят в тримесечен срок от получаване на изравнителната сметка. В противен случай топлинният счетоводител начислява максимална мощност на всички отоплителни тела в жилището.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase