Снимка: архив, Булфото
fallback

Протест срещу полицейското насилие и произвол се организира през социалните мрежи.

Събитието е под надслов "Качество, а не количество в МВР" и е насрочено за тази вечер в градинката на църквата "Св. Седмочисленици" - на метри от Министерството на вътрешните работи.

Oще по темата

Причината са разпространените видеа, в които полицаи бият младо момче и момиче в центъра на София и на гранични полицаи, които удрят бежанци по границата на България.

Организаторите на протеста се обявяват срещу някои привилегии на служителите в МВР, като ранното пенсиониране на служители "без особени заслуги към задачите на ведомството".

Те настояват също от дейностите на МВР да се извадят всички извън поддържането на реда и сигурността.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 8 години

До Анонименполицай човек няма това са *** облечени във власт

19

бивш граничар

преди 8 години

Във връзка с коментара наанонимен 13 по отношение натова че Гранична полицияе с по голяма численост от останалите структури вМВР Като са повече какъв е резултата в охраната на БТГ,Така се подбират че те самите са потенциални каналджии.Идвайте на протеста под наслов; КАЧЕСТВО А НЕ КОЛИЧЕСТВО В структурите на МВР.НЕна СОЦИАЛНИТЕ ИМ ИСКАНИЯ.

18

възмутен

преди 8 години

До коментара на 8Много стеточес оценката че по бюрата стоят хора над 55 год.и протестират срещу пенсионната реформа .Настояват за три годишен гратисен период за да могат именно те да стигнат сегашна та пределна въздраст 60 год.Между впрочем ако се приеме така както се предлага тази реформа от 010.01 .2016 год,ще треба дасе пенсионират всички от набор 1956-19663 вкл.тъй като имат необходимата въздраст .Именно те са на барикадата пред МВР.Нито отстъпка да протестираме до дупка

fallback