Снимка: БТА
fallback

Ремонтните дейности по бул. "Цариградско шосе" ще завършат преди 15 септември и пътуващите ще могат да се придвижват без проблеми и при по-добра асфалтова настилка от "Орлов мост" до началото на магистралата "Тракия". Това коментира кметът на София Йорданка Фандъкова, след като провери дейности по асфалтиране в отсечка от булеварда, след отбивката за ж.к. "Младост".

По думите й основните участъци от булеварда ще бъдат пуснати за движение в началото на септември, а до края на октомври ще се работи само по локалните платна, което не пречи на основното движение.

Това е един от най-тежките обекти, на които правим цялостна реконструкция. В момента текат ремонтни дейности в четири участъка по бул. "Цариградско шосе", посочи Фандъкова. Тя отбеляза, че се работи с удължено работно време - от 7:00 до 19:00 часа, и в почивните дни.

Целта е да се приключи възможно най-рано, тъй като по бул. "Цариградско шосе" е най-тежкото движение в София, добави кметът.

Очаква се на 15 юли да бъде пуснато движението в тунела и естакадата при алея "Яворов" по бул. "Цариградско шосе", където тече цялостен ремонт и саниране, каза Фандъкова. По думите й там ситуацията е била много тежка и са падали отломки преди началото на ремонта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

Анонимен

преди 8 години

Т. нар. ремонт. По един от ремонтираните участъци вече е пуснато движение - усещането в колата е като че яздиш кон. А от миналогодишния ремонт мога да пусна галерия със снимки на изкъртени бордюри, разместени тротоарни плочки, потънали шахти и градинки с "рози", представляващи прекопани места със стърчащи сухи пръчки, за които със сигурност е платено.

22

Анонимен

преди 8 години

Проблема със задръстванията в София е заради претоварената инфраструктура и нарастналия брой коли. Проблема на Фандъкова, е че иска да се хареса на нводошлите "софиянци" последните 15-20години. Тоя тип хора се придвижват основно с коли, имат вродено недоверие към градския транспорт и смятат, че трябва всичко в града да е асфалт и магистрали. Приоритизирането на автомобилния транспорт влошаването на градската среда е факт и заслуга имат всички кметове и общински съветници до сега. Включително и Фандъкова и сегашния съвет

21

Анонимен

преди 8 години

Гербаджийството е диагноза, сравнима с петолъчката. Аз пък ще ти кажа, че за десетина км.ремонти се орева все едно цяла София се асфалтира... В кварталите около Цариградско, а и не само там, вече с кола едвам се минава.... А за качеството на ремонтите и дума няма да кажа....

fallback