Снимка: Архив Булфото
fallback

Роми от столичния квартал "Дружба" се събраха на протест заради станалия по-рано тази вечер инцидент, при който баща и двете му деца бяха пребити в автобус, съобщи БНР.

Тримата роми са били нападнати и пребити от няколко младежи с палки. Това разказват хората, които се бяха събрали на протест около блоковете в "Дружба", близо до мястото на инцидента.

Oще по темата

Жителите на квартала от ромски произход обясниха, че живеят в "Дружба" от повече от 50 години и досега не са имали абсолютно никакви проблеми с българите. Те смятат, че нападението тази вечер е дело на крайни групировки, които според тях имат политическа цел. Хората бяха категорични, че нападателите трябва да бъдат задържани.

По информация на БНР пострадалите са баща и двама братя близнаци, които са на 18 години. Те са били нападнати от няколко младежи с гумени палки в автобус номер 88, след което побоят е продължил на спирката на превозното средство, близо до блок 114.

Сигналът за инцидента е подаден в 19:50 ч. в полицията. Пристигналият на мястото полицейски патрул не е успял да задържи нападателите и в момента те се издирват от СДВР.

Тримата пострадали са откарани в "Пирогов". Те са с леки наранявания. Няма опасност за живота им.

Заради протеста тази вечер на място бяха изпратени сили на жандармерията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

54

Български фашист

преди 8 години

Само така , БРАВО ! " Чайе Шукарийе , паламанде,тата " - в Аушвиц-Биркенау - 2 ........ !!!!

53

анонимен

преди 8 години

нищо им няма нали ги видяхме по тв това е провокация и викат подкреплениеза да стане скандал и в колко часа ходят на църква без майка си а сигурно и билетиперфорират в автобуса

52

Калоян

преди 8 години

Пребиха 3-*** и сега щели да протестират ??? А колко пъти ромите са пребивали българи без никакви последствия и протести ? Но не са виновни изцяло те - нека ги настанят в общински жилища, нека плащат наем, сметки и данъци. Някои казват, че нямало какво да им вземат но не е така. Като нямаш да си платиш сметките и данъците отиваш и полагаш обществен труд, елементарно е. За да не бъдат такива каквито са в момента трябва да работят както всички нас !!!

fallback